Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland | Zorg met hoofd, hart en handen - Drie ontwikkelingen in de uitvaartbranche

 

Drie ontwikkelingen in de uitvaartbranche


Het is mooi als een uitvaart past bij hoe iemand was. Vroeger was het de gewoonte dat nabestaanden kozen voor een begrafenis, iedereen droeg zwart en de dienst werd in de kerk gehouden. Tegenwoordig zijn er ook andere mogelijkheden om het afscheid van een overleden dierbare meer persoonlijk te maken. Denk hierbij aan het zelf maken van de rouwkaart of een ‘groene uitvaart’.

1. Het mag ook echt anders
Steeds vaker kiezen nabestaanden voor een uitvaart buiten de kerk of het uitvaartcentrum. Een afscheid kan buiten in de natuur of thuis plaatsvinden. Maar denk ook eens aan locaties zoals Slot Moermond, een strandrestauratie aan de Zeeuwse kust, de mogelijkheden zijn legio. 

Ook voor het rouwvervoer geldt dat er alternatieven zijn, zoals een rouwbus, loopkoets of uitvaarttruck. En wat dacht u van de muziek tijdens de afscheidsdienst? Tegenwoordig wordt er ook regelmatig gekozen voor vrolijke muziek. Daarnaast kunnen de nabestaanden een videoverslag of fotocollage laten maken als aandenken.

2. Nabestaanden willen meer zelf doen
Er ontstaat meer vrijheid omdat ongeschreven regels worden losgelaten. Nabestaanden kunnen daarom ook een eigen invulling aan het afscheid geven. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: 

- Het helpen bij de laatste verzorging (het wassen, aankleden en opmaken)
- Het samenstellen van de rouwkaart met eigen teksten of foto’s
- Het dragen van de kist
- Het zelf maken van de kist (mits deze voldoet aan de wettelijke eisen)
- Zingen of bespelen van een instrument tijdens de afscheidsdienst
- De koffietafel thuis of in het favoriete restaurant van de dierbare laten plaatsvinden

3. ​Groene uitvaart
Steeds meer mensen vinden een duurzame samenleving en milieuvriendelijk zijn belangrijk. Zij kunnen daarom ook kiezen voor een milieubewust afscheid. Denk hierbij aan een uitvaartkist die gemaakt is van FCS-hout uit de bossen van Staatsbosbeheer. Voor elke gekochte kist plant Staatsbosbeheer een boom terug. Bij een groene uitvaart hoort ook een natuurbegraafplaats. Hier wordt iemand begraven in de natuur en mag er geen grafmonument worden geplaatst. Natuurgraven gaan langzaam op in de natuur. Eventueel kunt u zelf een plek uitkiezen en door een natuurgraf te kopen draagt u bij in het in stand houden van het natuurgebied.

Wat zijn uw wensen?
​Heeft u al nagedacht over uw uitvaartwensen? Kiest u voor een traditionele uitvaart of een persoonlijk afscheid? Bij Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland legt u eenvoudig uw uitvaartwensen vast. Neem contact op en ontvang het boekje "Mijn wensen" gratis.

Als een dierbare is overleden, staat de wereld even stil. Toch moeten er veel beslissingen genomen worden. Wij nemen hier samen met u de tijd voor. Want niet alle keuzes hoeven op één dag gemaakt te worden. Kennismaking Tijdens het eerste gesprek worden de belangrijkste zaken...
Als alle drukte rond het overlijden en de uitvaart voorbij is, begint voor de nabestaanden de moeilijkste periode, want hoe krijgt het verlies een plaats in het verdere leven? Elk mens doet dit op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Ook in deze zware, emotionele tijd kunt u op ons bouwen. U ontvangt...
Hoewel het in ons land heel gebruikelijk is om zich voor heel veel zaken te verzekeren worden onze uitvaartverzorgers regelmatig geconfronteerd met het feit dat mensen onderverzekerd blijken te zijn voor uitvaartkosten. De oorzaak daarvan is veelal dat men eenvoudigweg niet goed op de hoogte is van de...

Nieuws & blogs

drie-ontwikkelingen-in-de-uitvaartbranche

Drie ontwikkelingen in de uitvaartbranche

Het is mooi als een uitvaart past bij hoe iemand was. Vroeger was het de gewoonte dat nabestaanden kozen... Lees verder
zierikzee-krijgt-afscheidshuis

Monuta en Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland ontwikkelen afscheidshuis in Zierikzee

Na meer dan een jaar plannen maken mogen we vandaag bekend maken dat we in samenwerking met Monuta... Lees verder
uwwensenbespreken

Even stilstaan bij: Uitvaartwensen bespreken

Weet u wat uw partner wil na het overlijden? Kent u de wensen van uw ouders of bijvoorbeeld uw... Lees verder

Informatie aanvragen

Keurmerk

Wij voeren het Keurmerk Uitvaartzorg. Klik op het beeldmerk voor meer informatie.

Laatste recensie

"Uit eerdere ervaring met het overlijden van mijn schoonvader was al gebleken dat het goed georganiseerd was en daardoor nu ook weer voor Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland gekozen. Mede dankzij een mooie uitvaart hebben wij waardig afscheid kunnen nemen van mijn moeder."
- J.J. Wernke-Bijsterbosch

Klik hier voor alle recensies

U kunt ons zo bereiken:

AdresTelefoon
Werckendetstraat 4 0111450717
4301 MP ZierikzeeFax
(bezoek op afspraak) 0111450718

E-mail
info@uitvaartsd.nl

Live chat
Klik op de paarse knop rechts onderop de website om een chatsessie te starten. 

Concept en realisatie: De Bruijne Media