fbpx

Onze werkwijze

Een warm hart, een open oog en een luisterend oor

Onze missie, visie en werkwijze hebben één belangrijk element gemeen: liefde staat centraal. Al vanaf 2001, het moment dat Rien de Bruijne zijn onderneming 'De Bruijne Uitvaartzorg' startte (nu Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland), staat liefde op nummer één. Van de uitvaartbegeleider naar de familie die zij mogen begeleiden, en ook bij het afscheid van een dierbare staat de liefde voor die dierbare centraal, en dit zal ook altijd de basis zijn voor alles wat wij doen, ook nu -in 2021- nu oprichter Rien de Bruijne een stapje terug heeft gedaan en het bedrijf overgedragen heeft aan zijn zoon, Mark de Bruijne. Ook in ons logo is deze grondslag terug te vinden, de vingerafdruk die symbool staat voor de uniciteit van ieder individu, en in het midden het hart, symbool voor liefde.

Als u afscheid van iemand moet nemen is dat een emotionele gebeurtenis. Tijdens onze begeleidingsdagen geven we met liefde en respect vorm aan het afscheid en stimuleren daarbij de eigen inbreng van de nabestaanden, luisteren we naar het unieke verhaal van de dierbare waarvan afscheid genomen moet worden en nemen we alle tijd om nabestaanden alle zorg en aandacht te geven die zij nodig hebben. Tijdens de begeleidingsdagen spreken onze uitvaartbegeleiders alles rondom het afscheid in alle rust met u door, bieden u waardevol advies en een uitermate persoonlijke begeleiding. Daarbij staan uw wensen en de laatste wil van de overledene vanzelfsprekend centraal. Samen geven wij vorm aan het afscheid en wij nemen hier nadrukkelijk de tijd voor. Want niet alle keuzes hoeven op één dag gemaakt te worden. Wij begeleiden uitvaarten op Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland en op verzoek ook daarbuiten.

Onze werkwijze

Het eerste contact

Kennismaking

Als uw uitvaartbegeleider voor het eerst bij u komt zal deze vooral luisteren. We geven u ruimte om in alle openheid uw verhaal te vertellen, aan te geven wat u nodig heeft en wat u van ons verwacht. Verder spreken we alvast over de belangrijkste zaken zoals de opbaarlocatie, de keuze voor begraven of cremeren en de datum en tijd van de uitvaart. Vaak komt ook de condoleance, de rouwkaart en de eventuele rouwadvertentie aan bod.

Doordat u dagelijks contact heeft met uw uitvaartbegeleider kunt u de tijd nemen om na te denken over de invulling van het afscheid. Stap voor stap, van dag tot dag, wordt alles voorbereid. U bepaalt zelf hoe actief u hierin wilt zijn.

Afspraken

Aan de hand van de begeleidingsgesprekken krijgt u een samenvatting van de afspraken. Ook krijgt u een begroting. Speciale wensen kunt u altijd nog bespreken. Bijvoorbeeld een bijzondere kist, live muziek bij de uitvaart of speciaal vervoer. Het draaiboek voor de uitvaartplechtigheid wordt in de daarop volgende dagen samen met u ingevuld.

Persoonlijk afscheid

Onze missie is zorgen met hoofd, hart en handen. Dat houdt in dat wij bijzonder veel waarde hechten aan het begeleiden van een afscheid dat past bij de overledene en nabestaanden. Zo ontstaat er een persoonlijk afscheid. Dat kan een traditioneel afscheid zijn maar ook een afscheid waar gebruik gemaakt wordt van bijzondere producten, vormen of locaties.

Nazorg

Als alle drukte rond het overlijden en het afscheid voorbij is, begint voor de nabestaanden vaak de moeilijkste periode, want hoe krijgt het verlies een plaats in het verdere leven? Elk mens doet dit op zijn of haar eigen manier en tempo. Ook in deze zware, emotionele tijd willen wij er voor u zijn. U kunt op deze pagina meer informatie over onze nazorg-service vinden.

WhatsApp WhatsApp ons