Over ons

Over ons

Zorg met hoofd, hart & handen

Als een dierbare komt te overlijden is dat een emotionele gebeurtenis. Vaak moet er veel in korte tijd geregeld worden en weet je niet altijd waar je moet beginnen. Wij staan 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar om nabestaanden te begeleiden in de dagen rondom de uitvaart. Samen werken we stap voor stap toe naar een uitvaart die recht doet aan de overledene en waarop alles samenkomt. Wij doen dat vanuit liefde als bron, zoals ook terug te lezen is in onze missie: Zorg met hoofd, hart en handen. Een missie die wij vol uitdragen in ieder element van ons werk.

Uitvaartverzorging Schouwen Duiveland Uitvaart Zeeland 1
Ons Team Uitvaartverzorging Schouwen Duiveland
Video afspelen
Ons Team Uitvaartverzorging Schouwen Duiveland
Video afspelen

Ons team

Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland werd in 2001 opgericht door Rien de Bruijne, die het bedrijf door zijn persoonlijke en liefdevolle werkwijze tot een begrip op Schouwen-Duiveland wist te maken. In 2018 opende hij Afscheidshuis de Omarming in Zierikzee, waardoor er een prachtige en eigentijdse opbaarmogelijkheid in Zierikzee was gerealiseerd.

In 2021 heeft uitvaartbegeleider Mark de Bruijne de uitvaartonderneming overgenomen, waar hij met uitvaartbegeleiders Caroline Giltay en Janine Schouls en assistent en overledenenverzorger Kees Schoo samenwerkt. Een jong maar ervaren team waarin alle medewerkers vanuit hun hart werken om nabestaanden met liefde en respect te begeleiden, met oog voor detail, het unieke verhaal van de overledene waarvan afscheid genomen moet worden en een luisterend oor voor de nabestaanden. Dat doen we in alle rust en hier nemen we, samen met de nabestaanden, uitdrukkelijk de tijd voor. Stap voor stap, van dag tot dag werken we samen toe naar een waardig afscheid.

EllenWebsite2
Ellen Bentlage-Hoffmann
Register uitvaartbegeleider
Team fotos Uitvaartsd 1
bekijk videosvg
Mark de Bruijne
Register uitvaartbegeleider
Team fotos Uitvaartsd
bekijk videosvg
Janine Schouls
Register uitvaartbegeleider
Team fotos Uitvaartsd 2
bekijk videosvg
Caroline Giltay
Register uitvaartbegeleider
Uitvaartverzorging Schouwen Duiveland Uitvaart Zeeland 3

Persoonlijke aandacht

Als de dienstdoende uitvaartbegeleider voor het eerst bij u komt zal deze aan het begin van het gesprek vooral luisteren. We krijgen graag een beeld van wie de overledene was, over zijn of haar geleefde leven, en wat deze in de levens van degenen die achterblijven heeft betekend. Wij geven nabestaanden de ruimte om in alle rust en openheid te vertellen en aan te geven wat zij van ons verwachten. Wij kunnen immers veel uit handen nemen, maar soms willen nabestaanden graag zelf bepaalde elementen verzorgen. Bijvoorbeeld het helpen bij de laatste verzorging, zelf ontwerpen van de rouwkaart, maken van een bloemstuk, noem maar op. Ook dáár is alle ruimte voor. Ieder mens is anders, en daarmee ook iedere uitvaart. Wij passen onze zorg aan op wat de nabestaanden op dat moment nodig hebben en gaan tot het uiterste om aan de meest uiteenlopende wensen te voldoen.

Wij zijn er niet alleen om de praktische zaken voor u te regelen, ook voor het inhoudelijk vormgeven van de uitvaart hebben wij de kennis en kunde. Zo hebben onze uitvaartbegeleiders diverse specialisaties in huis, waaronder mediavormgeving, rouwbegeleiding en ook zijn al onze uitvaartbegeleiders gespecialiseerd in het schrijven van een in memoriam of het ontwerpen van een prachtige foto- en videopresentatie die tijdens de uitvaart kan worden afgespeeld. Voor geen van deze onderdelen is het inhuren van een externe partij nodig, zo beperken wij het aantal verschillende mensen die tijdens de afscheidsweek bij u komen, bewaken we de kwaliteit van de zorg en behouden we de persoonlijke begeleiding.

Bewezen kwaliteit

Door de jaren heen hebben we veel families mogen begeleiden naar een liefdevol en waardig afscheid van hun dierbare. Iedere keer als nabestaanden het vertrouwen in onze handen leggen om hen naar een uitvaart te begeleiden beseffen we ons heel goed hoe bijzonder dat is, en daar zijn we ontzettend dankbaar voor.

Na de uitvaart krijgen nabestaanden altijd de mogelijkheid om ons te beoordelen en gemiddeld beoordelen zij ons met een 9,7. Dat is een cijfer waar we ontzettend trots op zijn, en hier dragen alle medewerkers een steentje aan bij. Van de verzorgende tot de chauffeur van de rouwauto, ieder element van een afscheid draagt bij aan een waardig geheel waardoor er een warme herinnering ontstaat.

Uitvaartverzorging Schouwen Duiveland Uitvaart Zeeland 11
Uitvaartverzorging Schouwen Duiveland Uitvaart Zeeland

Het keurmerk uitvaartzorg

Naast de beoordelingen van nabestaanden voeren wij ook het Keurmerk Uitvaartzorg. Deze organisatie staat pal voor een aantal zekerheden waarop wij jaarlijks door een onafhankelijke auditor getoetst worden. Deze zekerheden zijn:

Wij leggen gemaakte afspraken schriftelijk vast. Ook wanneer deze later wijzigen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Ook de gemaakte prijsafspraken leggen wij schriftelijk vast, inclusief latere wijzigingen.

Onze uitvaartbegeleider garandeert een correcte uitvoering van de uitvaart van begin tot eind. En stelt voor elke uitvaart een uitgebreid dossier samen.

Onze medewerkers zijn gekwalificeerd. Iedere uitvaartbegeleider moet per jaar 50 punten verzamelen, waarbij hij tenminste 25 uitvaarten per jaar geregeld en/of uitgevoerd heeft in de laatste 2 jaar. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw uitvaart in goede handen is.

Wij voeren elk jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit. Op basis van de resultaten van dit onderzoek passen wij, waar nodig, de dienstverlening aan.

Ons team
staat voor u klaar

Een overlijden of meer informatie over een uitvaart? U kun ons 24/7 bereiken. Wij staan altijd voor u klaar.

Mark de Bruijne Uitvaartverzorging Schouwen Duiveland
Cookies..

Om onze website zo goed mogelijk te laten werken maken we gebruik van cookies. Lees hier meer.