12 maart 2021 – door
Tal van elementen in jullie leven en dat van jullie kind kunnen hierbij van belang zijn.

Wanneer er binnen je gezin een kind overlijdt dan is dat voor het hele gezin een intens schokkende gebeurtenis. Naast de emotionele achtbaan van emoties waarin je als gezin terecht komt zullen jullie ook de uitvaart van je dierbare kind moeten gaan vormgeven. Hoe doe je dat? En wat hebben jullie nodig om tot beslissingen te kunnen komen voor het uitzoeken van bijvoorbeeld een kaart, een kist en een locatie voor de afscheidsplechtigheid?

Wat ga je ze vertellen?

Tal van elementen in jullie leven en dat van jullie kind kunnen hierbij van belang zijn. Zijn er nog broertjes en of zusjes? Kunnen ze helpen? En wat hebben zij nu nodig? Wie vertelt het op de school en de kinderen uit de klas? En minstens net zo belangrijk, wat ga je vertellen? Mag school een brief laten uitgaan naar de ouders van hun leerlingen? En welke informatie komt er in zo’n brief? Mogen vriendjes en vriendinnetjes samen met hun ouders afscheid komen nemen en hoe gaan jullie dat vormgeven? Is er aandacht voor bijvoorbeeld de sport of toneel/ zangvereniging waar je kind deel van uitmaakte?

Deskundige begeleiding

Onze deskundige uitvaartbegeleiders kunnen je in deze intense periode
bijstaan. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van rouw en kinderen en kunnen in korte tijd een breed scala van wensen op maat voor alle betrokkenen
verzorgen.

Gedurende de begeleidingsweek is er voortdurend aandacht voor jullie als ouders, overige familieleden en de kring om jullie heen. Samen kunnen we, hoe moeilijk en verdrietig het ook is, toewerken naar de dag van het afscheid nemen. Met zorg, liefde en aandacht willen en kunnen wij er met heel ons hart in deze intense periode voor jullie zijn.