fbpx

Ook na het afscheid

Zijn we er voor u

Als alle drukte rond het overlijden en de uitvaart voorbij is, begint voor de nabestaanden vaak de moeilijkste periode, want hoe krijgt het verlies een plaats in het verdere leven? Elk mens doet dit op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Ook in deze zware, emotionele tijd kunt u op ons bouwen met onze uitgebreide nazorg-service. U kunt op afspraak bij ons binnenlopen voor advies, inlichtingen of een gesprek. Koffie of thee staan dan voor u klaar.

Wij werken daarnaast, als verlengstuk op onze eigen zorg, samen met NuNazorg. Deze organisatie biedt hulp bij ieders persoonlijke hulpvraag. Enkele weken na de uitvaart neemt onze nazorgconsulente Roely Fransen contact met u op. Zij zal informeren naar uw welzijn en met u praten over eventuele problemen waarmee u geconfronteerd wordt. Roely is bereid op verzoek bij u langs te komen, beantwoordt uw vragen, biedt praktische hulp en verwijst u zo nodig door naar professionele hulpverleners. Omdat rouwverwerking niet volgens gebaande wegen en tijdschema's verloopt, kunt u tot geruime tijd na de uitvaart nog een beroep op Roely doen.

De zorgzame begeleiding die zo'n belangrijk kenmerk is van onze onderneming kent geen tijdslimiet. En natuurlijk is deze extra nazorg die wij u bieden vrijblijvend en gratis. Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland is de eerste uitvaartonderneming in Zeeland die een dergelijk uitgebreid nazorgprogramma aanbiedt.

Roely Fransen vertelt over haar werk

"Fijn dat je mij nog een keer belt, ik weet niet hoe ik mij straks voel"

Het unieke van onze nazorg is dat het de krachten bundelt van een uitvaart met de tijd “erna”. Want hoe verweef je het verlies in het leven daarna? Ik fungeer als een soort vangnet voor de families die een weg zoeken om voort te bestaan. Ik ben beschikbaar voor alle soorten vragen. Ongeveer 6 weken na de uitvaart neem ik contact op om te horen hoe het gaat. Voor iedere unieke vraag zoek ik de best passende oplossing. Dat kan een luisterend oor zijn die alle tijd heeft. Er gewoon voor iemand zijn. Het biedt nabestaanden gelegenheid hun verhaal te vertellen, gevoelens, “vreemde” reacties of gedachten te verwoorden, de tijd te nemen om meer inzicht te geven op het eigen unieke rouwproces. Onzekerheid over hoe men moet omgaan met de reacties van de omgeving kan ook een rol spelen.

Ook op praktische vragen heb ik vaak direct een antwoord. Voor veel mensen die een dierbare hebben verloren is het de eerste keer en dan komt er veel op nabestaanden af. Veel vragen zijn voor mij al bekend. Het is voor iedereen onvoorspelbaar wat er gebeurt na een verlies en daarom is juist dit een mooie service en werk ik graag samen met Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland.”

Citaten uit de nazorg

“Dat ik tegen een vreemd iemand mijn hele verhaal zit te vertellen.”
“Niemand vraagt er meer naar.”
“In het begin kwam er nog wel iemand, maar ik zie niemand meer.”
"Echt? Hoort dit er bij dat ik mij niet kan concentreren?"
“Fijn als je mij nog een keer belt, ik weet niet hoe ik mij straks voel.”
“Wat een mooie service, die had ik niet bij mijn moeder terwijl ik het toen zo hard nodig had...”

WhatsApp WhatsApp ons